Warning: Declaration of roots_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/szekkhu1/public_html/tanyalovas.hu/wp-content/themes/tanyalovas/inc/roots-cleanup.php on line 314
Kiskecskék érkeztek. | Tanyasi Lovasudvar

Híreink

Kiskecskék érkeztek.

Tél még nem volt igazán, de inkább tavaszi idő hozta meg az első kis életeket a tanyán, mégpedig kecskegidák képében. Gyönyörűek, tüneményesek, bohókásak, csodálni valók. Jó megpihentetni rajtuk a szemünk, azáltal a lelkünk is töltődik.
Miután a  kecskebak több kellemes szeptemberi délutánon sétára vitte a sűrűn mekegő, farkukat hevesen mozgató kecskemamákat – ezek szerint nem hiába – hiszen sorban érkeznek a gidák.

Kérdés:
Hány hónapig vemhes az anyakecske? Válaszokat kérünk!

P1020915

Tudósításunk pillanatáig hét darab kis kecskénk és egy vemhes anyakecskénk van. Egyenlőre még egy kicsit erőre kapnak a gidák egy istállóban elkerített helységben várják a gyerekek kíváncsi tekintetét. Gyertek nézzétek, s azáltal még nőnek is a gidák. Ugyanis szép magyar közmondás szerint ” a gazda szeme hizlalja az állatot”.

P1020936

Kérdés:
Mit jelent ez a közmondás?

A kérdésekre választ várunk,  és várunk Benneteket, örüljetek a kis jövevényeknek.
A márciusi hírmondóban pedig, mihelyt megszületett a Panka tehenünk borja, máris tudósítunk Benneteket, hogy fiú-e vagy lány, azaz bika-e vagy üsző.

Jó kedvet kívánunk!
A tanyasi lovasudvar.

Szólj hozzá!

Copyright © Tanyasi Lovasudvar 2013.