Warning: Declaration of roots_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/szekkhu1/public_html/tanyalovas.hu/wp-content/themes/tanyalovas/inc/roots-cleanup.php on line 314
Lovasaink eredményes lovaglása Sóskúton | Tanyasi Lovasudvar

Híreink

Lovasaink eredményes lovaglása Sóskúton

Tanyasi_Lovasudvar_tanitvanyokA Pipacshon Lovardában szerepeltünk házi versenyen. A lovasaink igényesen, jó eredménnyel lovagoltak.
kezdő ügyességi:
Szigeti Lili 2. hely

haladó ügyességi:
Dibáczi Vivien 1.hely
Hajdu Zita 2.hely
Nagy Fanni
Nádasy Marci

Íme a beszámoló Nagy Fanni tollából:

Őszi lovas verseny a Pipacshonban

Szeptember 7-én, egy szombati napon, már hajnalban kint voltunk a lovardában. Lepakoltuk versenyfelszerelésünket az öltözőbe, és már siettünk is az istállóba. Hangunkra a lovak érdeklődően dugták ki fejüket a boxból. Nyitottuk az ajtót és már vezettük is őket ki. Nekiláttunk a pucolásnak, de nem volt könnyű dolgunk, hiszen mi sem természetesebb, hogy ilyenkor a legkoszosabbak. Beletellett egy kis időbe mire tiszták lettek, de megérte, mert a végére csak úgy csillogtak-villogtak. Zizu és Lili sörényt és farkat is fontak, hogy a lovacskák még csodálatosabbak legyenek. Nyergeltünk és kantároztunk, a lovak készen álltak az indulásra. Csak mi nem. Siettünk átöltözni és kicsit rendbe szedni magunkat a kosz elleni harc után. Mikor már mi is készen álltunk már csak az indulás volt hátra. Miután még egyszer, utoljára leellenőriztünk mindent, hogy meg van e, felpattantunk a lovakra és elindultunk.

Ancsa Jedin, Vivi Petrán, Marci Sárin, Lili Gálánson, Fanni  Eszteren, Zizuék pedig kocsival jöttek utánunk.

Sietnünk kellett, mert egy kicsit késésben voltunk. Átmentünk Sóskúton, még egy kicsit ügettünk is az utcákban. Kisebb nehézségek árán végre megérkeztünk a verseny helyszínére. Egykedves kis póni is fogadott minket, bár ez a lovainknak már kevésbé tetszett.  Alig hogy leszálltunk a lovakról, már mehettünk is bejárni a pályát. Egy kicsit még gyakorolni is tudtunk, de megszólalt a hangosbemondó. Elmondták a sorrendet és letessékeltek a pályáról mindenkit. Izgultunk egy kicsit, ellenben megnyugtató volt, hogy Péter bácsi, Dorináék, Lili családja és Zizu barátja is biztatott minket. Sorra néztük egymást, és a helyi versenyzőket. Vártuk az eredményhirdetést, és haladó kategóriában 2 dobogósunk is lett: Dibáczi Vivi és Zizu. Megtették a tiszteletkört, ami kicsit száguldósra sikerült. Mindenki nagyon jól szerepelt. Petrát és Esztert kiengedtük a körkarámba, Jedit és Sárit pedig kikötöttük az istálló elé. Sorra itattuk a lovakat , mind nagyon szomjasak voltak, élvezték a jól megérdemelt hűsítőt és pihenést. Már csak Lili kategóriája volt hátra. Szurkoltunk neki, nem hiába, hiszen ő is a dobogó közepén végzett. Gálánssal ő is lerótta a tiszteletköreit.

Egy keveset még nézelődtünk, majd újra felszereltük a lovakat és beálltunk fényképezkedni. Elég sok fotó készült, meg is szenvedtünk érte, szoborként állni mozdulatlanul. Ancsa is beállt a képek készítésére,még be is guggolt a lovak közé.

Felszívtuk magunkat energiával, és nekilódultunk a hazaútnak. Természetesen még ecseteltük és átbeszéltük a történteket. Kellemesen elfáradtunk mire visszaértünk a tanyára. Szalagokat, okleveleket kaptunk és Vivien még egy serleget is hozott haza. Leszereltük a lovakat, és élvezték a csutakolást. Megkapták a megérdemelt almájukat, s ezek után boldogan mentek a legelőre társaikhoz. Viven_elso_hely

De ezzel még nem ért véget a napunk, mivel Zizu születésnapját is ünnepeltük. Lilla tortával, Petra pedig patkó alakú sütivel lepte meg. Jól teleettük magunkat, és ez után külön-külön elszállingóztunk a lovardából.

Nagyon jó élmény volt, mindenki nagyon ügyesen teljesített, természetesen a lovak is.

Ancsának pedig köszönjük a kitartó felkészítést!!

Szólj hozzá!

Copyright © Tanyasi Lovasudvar 2013.